Доставка и срок на доставка

Поръчки на стоки от www.giftlab.bg се приемат 24 часа в денонощието. Поръчките, направени до 16:00ч в работен ден, се обработват и изпращат от екипа ни чрез куриер в рамките на същият ден или в деня на плащането (при поръчки, платени по банков път), освен ако друго не е уговорено или посочено. Моля имайте предвид, че  стандартният срок за доставка е около 2 работни дни, но този срок не важи за всички предлагани стоки. За стоките, за които има по-голям срок на доставка, това е отбелязано в обявата на самия продукт или служител от нашия екип ще Ви информира за срока своевременно..

*В случаите, в които сте получили поръчката си и искате да се откажете от нея това може да стане в рамките на 14 дни от датата на получаване на пратката. В този случай, транспортните разходи в двете посоки са за Ваша сметка.

Срокът на доставка се удължава съответно с броя на почивните дни при поръчки в събота, неделя и по време на официални празници. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете своевременно уведомени от страна на giftlab.bg.

giftlab.bg не носи отговорност за забава на доставката, поради независещи от него обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера, извършващ доставката.

Цени на доставка

Цената на доставката не е включена в цената на стоките. Цената за доставка на стоки, заявени от giftlab.bg, се калкулира автоматично преди клиентът да завърши своята поръчка.

Цената зависи от избрания доставчик,  размера и обема на пратката, адреса за доставка, като същата, когато е в рамките на България, варира от 5.00 лв. до 50.00 лв. за стандартни пратки с тегло до 40 кг. За точно изчисляване на стойността на доставката прегледайте поръчката си или използвайте калкулатор за изчисляване на цената на доставка на Еконт или този на Спиди, според наличната опция за куриер за  конкретната поръчка. При завършване на поръчка в сайта ще бъдете информирани за размера на куриерската такса, като в определени случаи имате възможност да изберете и куриерското дружество, което ще я изпълни. В определени случаи giftlab.bg може да фиксира цената на доставка, независимо от параметрите на пратката. Това изрично ще е указано в сайта или в конкретната обява. Ако друго не е посочено при поръчката, сроковете на доставка са както следва:

  • Доставка до адрес на клиента – пратката се изпраща в срок до 1 работен ден от обработване на поръчката Ви до посочен от Вас адрес с куриерска фирма Еконт. Доставките се изпълняват до вратата на сградата/партер.
  • Доставка до офис на куриер - пратката се изпраща в срок от 1 работен ден от обработване на поръчката Ви;

*Hяĸoи нaceлeни мecтa (пoвeчeтo ceлa и няĸoи гpaдoвe) ca cъc cпeциaлeн peжим нa дocтaвĸa oт cтpaнa нa ĸypиepcĸитe фиpми („пo гpaфиĸ“).  Ще бъдете информирани от нас при наличие на подобни обстоятелства.

Посочените срокове и условия за доставка на стоки от www.giftlab.bg важат за територията на Република България. Информация относно доставки извън страната, можете да получите от нашия екип. Времето за изпълнение и цената на куриерската услуга зависят от местоположението на клиента. За различните държави, Български пощи извършват тази услуга на различни цени.

Ако имате затруднения, определяйки изискваното задължително тегло, ние ще изчислим, вместо Вас,  колко ще бъде сумата за доставка до държавата, в която искате да бъде изпратена.

Начин и заплащане на доставка

giftlab.bg изпраща закупена от Вас стока с куриерска компания „Еконт“ или еквивалентна такава. Заплащането на цената за доставка се извършва заедно със заплащане на цената на поръчката, като моментът на плащане може да бъде различен според избрания от Вас начин на заплащане, а именно:

  • при получаване на поръчката срещу получаване на касов бон от куриера/наш превозвач, когато сте избрали плащане с наложен платеж или при доставка;
  • чрез банков превод – при избор на този начин на плащане;
  • чрез банкова карта или ваучер;

При посочени неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, giftlab.bg не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Вас.

*** Куриерската фирма, с която се изпращат поръчките на giftlab.bg е лицензиран пощенски оператор за наложен платеж с пощенски паричен превод и по тази причина за фиcĸaлeн бoн служи разписката, която издава куриерът при получаване на сумата на поръчката при предаване на пратката, съгласно  изискванията за издаване на фискален бон при Πoщeнcĸи Πapичeн Πpeвoд нa ocнoвaниe HAPEДБA № H-18  oт 13 дeĸeмвpи 2006 г. зa peгиcтpиpaнe и отчитане на продажби в тъpгoвcĸитe oбeĸти чрез фиcĸaлни устройства.  Запазете тази разписка, в случай, че впоследствие решите да върнете обратно получената от Вас поръчка, за възстановяване на заплатената от вас сума от наша страна.

При поръчки с наложен платеж се дължи такса наложен платеж.