Магията на трите! Избери 3 продукта и получи невероятна отстъпка!


Доставка за 1 ден!  
  • Магията на трите! Избери 3 продукта и получи невероятна отстъпка!
    Доставка за 1 ден!

Блог

5 причини да купите българската настолна игра „4 камъка“ на GiftLab на вашето дете

Настолните игри от дълбока древност са част от битието на човека. Те са не само начин за приятно прекарване на времето, но имат многобройни предимства. От азиатското „го“ създадено преди над 4 хил. години и „царската“ игра шахмата, която днес е и престижен спорт, през класики като Монополи и дженга, до българското „Не се сърди човече,“ те са част от семейните традиции. С помощта на настолната игра тренирате ума, стратегическото мислене, формирате умения и учите. Ползите за всеки, застанал пред игралната дъска на семейна настолна игра, са несъмнени. Редица проучвания указват, че този тип забавления имат ред предимства и за децата.

Семейните настолни игри и децата

Имате ли своя любима настолна семейна игра и съответно, традиция да играете заедно? Тя би донесла много ползи на всеки от семейството. Освен, че ще прекарате повече качествено време заедно и ще сплотите фамилията, децата ще научат много. Сред ползите за тях са взимането на аргументирани решения въз основа на сбор от различни фактори, предвиждане ходовете на противника и разрешаване на различни проблеми. Този тип забавления със семейна настолна игра освен това, насърчават техните социални умения, комуникацията, работата в екип, емпатията. Подобряват фината моторика, учат на спокойствие и осмисляне на ситуации и решения, приемане на победите, но и загубите, достойно. Затова, е повече от добра идея да направите този тип забавления част от седмичния ви график. Просто изберете подходящ ден и час, когато всички сте свободни, вадете любима настолна игра и нека забавлението започне!

5 причини да купите настолна игра „4 камъка“ за вашето дете

Като Лаборатория за подаръци, сме се погрижили да ви предложим и оригинална българска настолна игра 4 Камъка, която крие многобройни часове забавление за цялото семейство. Историята е приказна и интересна и включва четири омагьосани джуджета, които търсят скъпоценни камъни из дълбините на страховити пещери, пълни със загадки и капани. За да има още повече предизвикателства, игралните полета са две, а вариантите на игра общо седем. Повече, ще узнае всеки, решил да избере българското и да превърне тази страхотна българска настолна игра в част от семейните забавления. Даваме ви точно пет причини и вие да го направите

Развива креативността

За творческите умения, интуицията, въображението, съпричастността отговаря дясното мозъчно полукълбо. Настолните игри като 4 Камъка, които са съобразени с интересите на децата, предлагат интересна история, красиви, ярки и вълнуващи са, имат пряко отражение върху развитието в тези сфери. Насърчават абстрактното мислене и артистичните способности, учат на нестандартни подходи към решение на казуси и изобщо, са полезни, приятни, забавни. Как да направи така, че джуджето, което детето е избрало за свой герой, да стигне първо до съкровището? Детето ви ще ви изненада с креативни подходи и решения. Достатъчно е да отворите капака на кутията на семейна настолна игра 4 Камъка и да оставите нещата в неговите ръце.

Развива стратегическо мислене

Да следиш и предвиждаш възможните опции за ходове на игралното поле на настолната игра не само за теб, но и за останалите играчи, е ценно умение, което се придобива с практиката. Събирайки тази информация, децата се учат как да мислят няколко хода напред и да планират стратегически ходовете си така, че да успеят да грабнат победата. Къде са другите джуджета из галериите на мината и кой е най-голям конкурент в спечелването на скъпоценните камъни? Кой как да бъде отстранен и как сам да се придвижиш бързо и успешно напред – децата бързо ще открият начини да отговарят по все нови и нови начини на тези въпроси, чрез уверени игрови ходове. Мисленето „извън кутията“ и без подсказване от мама и тати, в ситуация, която ти е интересна и предизвиква да победиш, е отличен начин да насърчите стратегическото мислене.

Умения за решаване на проблеми

Българска настолна игра 4 Камъка ви дава всичко необходимо, за да поставите детето в подобни интересни обстоятелства, различни всеки път. Играта не е еднообразна, а включва 2 игрални полета и цели седем варианта на геймплей с различни правила и предизвикателство за победа, които насърчават и гъвкавостта, и адаптивността. Как да успея да спечеля и този път? Нека детето си зададе този въпрос и да открие отговора чрез правилна стратегия и разрешение на проблемите по сбъдването ѝ. Както доктор Стрейндж, може да разиграе мислено различни сценарии наум, за да избере най-благоприятния, всеки от нас прави многократно това всеки ден, без да се замисля изобщо. И колкото по-добре развито е това умение и устойчивостта, толкова по-добре подготвен ще е човек за справяне с различните изпитания, които животът ще му поднесе.

Успокоява

Интересната история на българска настолна игра 4 Камъка, забавните персонажи, красивите цветове, увлекателния геймплей, канят детето да се впусне в приключение. Победата изисква концентрация, която пък върви ръка за ръка със спокойствието и оставянето на разсейващите фактори настрана. Ясните правила  и установения ред дават още спокойствие и така детето се отпуска и спокойно и уверено напредва по избрания си път напред, към победата в настолната игра. 4 Камъка е идеален начин не само вие да споделите тези моменти с детето си, но и да го оставите да играе със свои приятели, показвайки колко интересна игра има и канейки на приключение и тях. Така, се формират умения и за здравословна и спортсменска конкуренция между децата и адаптивност не само към победите, но и приемане спокойно за загубите, като неизменна част от живота. Освен това, се насърчава спазването на правилата, честността и достойната игра.

Научават полезна информация

Какво са мините? А какви скъпоценни камъни има? Как се образуват? Защо диамантите са толкова ценни? А защо смарагдът е зелен? Тези и още много въпроси можете да чуете от детето си покрай настолна игра 4 Камъка. Тя дава много поводи за разговор и учене, за обмяна на опит и впечатления, за интересни открития за цялото семейство, повишаване на общата култура чрез интересни факти и още. И ето как накрая, покрай въпросите и отговорите, може неусетно да се озовете в солната мина Величка в Полша, където да покажете нагледно на детето си как изглеждат мините, джуджета изработени от каменна сол и защо тя е била толкова скъпа някога. Възможностите са неограничени и единствено въображението ви е граница.

Защо да изберете българска настолна игра на вашето дете?

Светът е пълен с клишета. Иноваторите са тези, които добавят все нови и нови интересни неща, които да носят ценност на хората. Нескромно се причилсяваме към тази категория. Това е целта, заради която Лабораторията ни за подаръци я има. Тук сме, за да предложим български оригинални креативни интересни настолни игри и подаръци на всички. Защото животът е интересен, безкрайно различен и място за скука в него няма. Вярваме, че нашите творения внасят щипка приключения, емоции, различност в живота на всеки. Вярваме, че децата заслужават най-доброто. Създадохме българска настолна игра 4 Камъка за нашите деца. А те и приятелите им я харесаха толкова много, че я предлагаме и на вас. Подкрепете българския изобретателен и предприемчив дух в наше лице, като направите страхотен приказен подарък на детето си. Поемете на състезание в търсене на скъпоценни камъни в омагьосана пещера – и нека по-добрият победи!

 

Споделете

Facebook
Twitter
LinkedIn

Вижте още

Оригинални и забавни подаръци за вашите близки

-10% отстъпка
при абонамент

Newsletter icon (1)

Новинарски бюлетин​

prefooter-delivery

Доставка до 24 часа.

Вземи 10% отстъпка при абонамент за бюлетина ни или 20% отстъпка при поръчка на 3 продукта.

prefooter-payment

Плати както ти е удобно - с наложен платеж, с карта или с банков превод.

Можеш да върнеш закупен продукт в срок до 14 дни без да посочваш причина.

prefooter-phone-icon

Обадете ни се

+359883470752

prefooter-mail-icon

Пишете ни

[email protected]

prefooter-thumb-icon

Последвайте ни

Количка